Rólam

Facskó Tamásnak hívnak, 1988-ban születtem. Gyerekkoromat Fajszon töltöttem.  Fajsz Gemenc kapuja. A régi (2000, 2010 előtti) mederviszonyok egy rendkívül változatos ártéri ágrendszert alkottak, mely szinte minden évben megtelt élettel, mesebeli viszonyokat teremtve a horgászok számára. Nehéz volt engem onnan kimozdítani, nem is érdekelt nagyon semmi a horgászaton kívül. Kezdetben békéshalra horgásztam, de már gyerekkoromban is alig vártam az őszt, hogy jöjjön a csukaszezon. 14-5 évesen már főleg csak pergettem, ha tehettem. 16 évesen, 2004 környékén készítettem első wobbleremet.


Egy kisebb csuka a felszínről szedte le a szemem láttára.  Innentől nem volt megállás. Kisebb-nagyobb intenzitással, ahogy időm engedte az egyetem mellett, faragtam, öntöttem a csalikat. Elég sok mindent kipróbáltam: formákat, technikákat, egyedi megoldásokat, anyagokat, amit rajtam kívül senki sem alkalmazott. Gyűjtöttem a tapasztalatot. Létrejött a blog közben, egyre többen érdeklődtek a wobblerek után, így 15 év tapasztalattal a hátam mögött vállalkozást alapítottam és kisebb manufaktúra formájában sorozatban kezdtem gyártani a wobblereket. Mivel szenvedélyes dunai süllőhorgász vagyok, kezdetben ezeket gyártottam a saját és barátaim tapasztalatai alapján(pl. Dragoner minnow). Aztán jött a Navy Lures topwater projekt, aminek a napszemüveges Navy Seal wtd volt a zászlóshajója. Ez olyan erősnek bizonyult, hogy bekebelezte a korábbi “Wobblermánia” márkát, így 2020-tól Navy Lures név alatt érhetők el a wobblereim.


A csalik fejlesztése sosem állhat le. A visszajelzések alapján tökéletesítem a régieket és új típusok jönnek létre. Nem egyszer fordult már elő, hogy egy-egy nagyon tapasztalt vásárlómat is bevontam a fejlesztésekbe. Kifejezetten sok energiát fordítok az egyediség mellett az esztétikus, harmonikus megjelenésre és csak és kizárólag olyan wobblert árulok, amit én is bármikor a kapocsba akasztanék.

Egy biztos: a wobblerek csodálatos világa lenyűgöző és mindig van új a nap alatt!

Shopping Cart